سه‌شنبه , 30 آوریل 2024
راهنمای نگارش رزومه
رزومه

راهنمای نگارش رزومه یا سی وی CV + آموزش تصویری

رزومه یا سی وی CV یکی از مهمترین مدارک نیاز هنگام ثبت نام بورسیه های تحصیلی و یا اپلای برای دانشگاه ها است که در آن شما باید تمامی سوابق تحصیلی، مقالات، حوایز علمی و افتخاراتی که کسب نموده اید را بطور خلاصه بیان نمایید در این مقاله می خواهیم مهمترین نکاتی که هنگام نگارش یک روزمه خوب باید رعایت کنید را به شما آموزش دهیم، در انتها هم یک فیلم آموزشی از نحوه ساخت رزومه طبق فرمت استاندارد اروپا برای شما قرار داده ایم.

راهنمای نگارش رزومه یا سی وی CV

شرح سوابق تحصیلی و کاری :

شرح سوابق تحصیلی و کاری (Resume یا Curriculum Vitae) متنی است چند صفحه ای، حاوی اطلاعات و مشخصات فردی، كه پیش از مصاحبه در اختيار مراکز دانشگاهی و يا كارفرمايان مورد نظر متقاضی قرار گرفته و به آنان این امكان را می دهد تا ارزيابی اوليه ای از توانايی های متقاضی داشته باشند. در واقع رزومه می بایست تصوير ذهنی مناسبی از متقاضی و فعاليت های او در اختیار خواننده قرار دهد. از اين رو، رزومه جنبه ای تبليغاتی داشته که با در اختیار قرار دادن ويژگی های مؤثر و مفيد فرد متقاضی، كارفرما را متقاعد می سازد كه از بين چندين داوطلب، متقاضی مورد نظر را برای شركت در مصاحبه انتخاب نمايد. رزومه می بایست مهارت ها و توانايی های شما را به گونه ای مثبت نشان داده و عاری از دروغ و بزرگنمايی باشد.

 توصيه هايی برای تهيه رزومه :

نگارش یک رزومه مناسب، زمينه‌ شايسته تری را برای بررسی توانمندی های شما و شناسايی بخشی كه می توانيد در آن فعاليت‌ كنيد فراهم می آورد. بر همین اساس، به توصيه های كوتاهی در نگارش رزومه توجه فرمایید.

  • از به روز بودن رزومه خود و اینکه به خوبی مشخصات، توانمندی های، تخصص ها و سوابق تحصیلی و کاری  شما را تشريح می كند، اطمینان حاصل نمایید.
  • برای نشان دادن اینکه توانمندی های شما به خوبی پوشش‌دهنده نيازهای مطرح شده در فرصت شغلی ‌می باشد، سعی كنيد شواهد دقيق و حتی عددی از دستاوردهای كاری و تحصيلی خود ارائه نمایید.
  • شرح دقيقی از توانمندی ها، مهارت ها و جايگاه شغلی مورد نظر خود ارائه كنيد. به اين ترتيب، به کارفرما برای شناسايی جايگاه خود در سازمان كمک كرده اید. ارائه توضيحاتی درباره‌ علاقه مندی های شما، می تواند شما را در یافتن موقعیت کاری مناسب یاری دهد.
  • جزئيات سوابق و تجربيات كاری خود را به دقت شرح دهيد.
  • دقت داشته باشید كه مغایرتی در بيان دستاورد ها، تاريخ ها و عناوین کاری گذشته شما رخ ندهد که بروز چنین مغایرت هایی می تواند به جايگاه شما و اعتماد متقابل در محل کار لطمه وارد سازد.
  • از وجود اطلاعات دقیق تماس با شما در رزومه خود اطمینان حاصل نمایید.

سرفصل بندی رزومه :

شيوه های متفاوتی برای نگارش رزومه متداول و مرسوم است و هر كس به مقتضای سليقه و هدفی كه از نگارش رزومه خود دارد، شيوه خاصی را بر می گزيند. به طور كلی، اصول سر فصل بندی عمومی رزومه ها به شرح زير می باشد:

۱- مشخصات فردی (Personal Information): اغلب رزومه ها با اين بخش آغاز می شوند. آنچه می بايست در اين بخش ذكر شود شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، آدرس، شماره تلفن و آدرس پست الكترونيک می باشد.

۲- انگیزه فردی (Personal Profile): وارد كردن انگیزه در رزومه امری سليقه ای بوده و ضروری محسوب نمی گردد.  آنچه در بخش انگیزه فردی به نگارش در می آيد، تصويری كلی و گويا از متقاضی می باشد که به طور جزئی تر در ساير بخش های رزومه ذكر می شود.

۳- تحصيلات (Education): اين بخش شامل تمام سوابق تحصيلی و علمی فرد متقاضی از مقطع دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلی اخذ شده متقاضی بوده و نام مراکز علمی، رشته ها، گرايش ها و زمانبندی هر دوره تحصيلی را در بر می گیرد. لازم به ذکر است که ذكر مقطع در حال تحصیل فرد متقاضی الزامی می باشد.

۴- تجربیات کاری (Work and Professional Experiences): تمامی سوابق کاری و حرفه ای فرد متقاضی در اين بخش قرار می گیرد. لازم به ذکر است که سوابق کاری قید شده می بایست در بر گیرنده تاریخ شروع و خاتمه کار، سمت یا عنوان کاری، نام محل اشتغال، آدرس و اطلاعات تماس محل کار،  شرح مختصری از وظایف و نیز نحوه انجام کار (تمام وقت يا پاره وقت) باشد.

۵- انتشارات و مقالات (Publications): تمامی کتاب ها و مقالات منتشر شده و یا ارائه شده متقاضی در كنفرانس ها و یا سمینارهای مختلف به همراه زمان انتشار هر یک از آن ها در این بخش قرار می گیرند. بهتر است خلاصه ای از این مقالات به رزومه فرد متقاضی ضميمه باشد.

۶- ساير اطلاعات (Additional Information): الزامی برای نگارش اين قسمت وجود ندارد. اما چنانچه ارائه توضیحات اضافی در مورد سوابق تحصیلی و شغلی فرد متقاضی مورد نظر باشد، این بخش به رزومه اضافه می گردد.

۷- علائق (Interests): لازم است تمایلات شخص متقاضی در زمینه های مختلفی اعم از ورزشی و يا هنری در اين بخش نگاشته شده و سوابق حرفه ای در هر یک از این زمینه ها ذکر شود.

۸- معرف ها (References): معرف ها در واقع همان اساتید فرد متقاضی می باشند که توصیه نامه های او را تکمیل نموده اند. به یاد داشته باشید که ذکر نام و نام خانوادگی، رتبه، درجه تحصيلی، آدرس و اطلاعات تماس معرف ها الزامی می باشد.

لازم به ذکر است که در برخی موارد، بخش های دیگری نیز به تناسب به رزومه متقاضی اضافه می شود. شما می توانید نمونه کاملی از نحوه نگارش رزومه را در فایل زیر مشاهده نمایید.

ساير توصيه ها :

  • پيش از نگارش رزومه، لازم است سوابق تحصیلی و کاری به خوبی ارزیابی شده تا هیچ موردی نانوشته باقی نماند.
  • در صورت لزوم، مدارک نشان دهنده سوابق تحصیلی و کاری را برای الصاق به رزومه ترجمه شده و آماده داشته باشید.
  • از دروغگويی يا بزرگنمايی در نگارش رزومه پرهیز نمایید.
  • در نگارش رزومه به زبان انگلیسی، لازم است از زبان رسمی و ادبی استفاده شود.
  • رزومه می بایست به صورت تايپ شده باشد، لذا از ارائه رزومه های دست نويس خودداری نمایید.

آموزش تصویری ساخت رزومه طبق فرمت استاندارد اروپایی

 

مطلب پیشنهادی

بورسیه استعداد یابی دولت ایتالیا IYT برای سال 2023-2022

بورسیه استعداد یابی دولت ایتالیا IYT برای سال 2025-2024

بورسیه استعداد یابی دولت ایتالیا یا INVEST YOUR TALENT IN ITALY (استعداد خود را در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت + 17 =